Izjava o varstvu osebnih podatkov

Stanje: April 2021


1. Splošno

1.1. Upravljavec skladno z zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov:


Peek & Cloppenburg B.V. & Co. KG
Berliner Allee 2
40212 Düsseldorf
Elektronski naslov: [email protected]

(v nadaljevanju "Mi")


Smo člani skupine družb Peek & Cloppenburg KG, Düsseldorf, HRA 6862 (v
nadaljevanju „P&C Skupina“). Prosimo upoštevajte, da obstajata dve
neodvisni družbi Peek & Cloppenburg, ki imata sedeža v Düsseldorfu in
Hamburgu. Če se ta Izjava o varstvu osebnih podatkov sklicuje na Peek &
Cloppenburg, se to nanaša na družbo Peek & Cloppenburg KG, Düsseldorf,
prostore katere lahko najdete tukaj.


1.2. Naša pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov je dostopna na:


Peek & Cloppenburg B.V. & Co. KG
Datenschutzbeauftragte
Berliner Allee 2
40212 Düsseldorf
Elektronski naslov: [email protected]


1.3. Zaščita vaših osebnih podatkov nam veliko pomeni. Vaše podatke
obdelujemo zlasti za zagotavljanje funkcionalnosti in enostavne uporabe
spletne strani. Želimo vam zagotavljati uporabo naših vsebin in ponudb preko
te spletne strani. Izven tega vaše podatke obdelujemo le, če je to dovoljeno z
zakonodajo in v obsegu, kot je dovoljeno z zakonodajo. Za podrobnejše
informacije preberite spodnja pojasnila.


2. Obdelava osebnih podatkov med uporabo spletne strani

2.1. Ob vsakem obisku naše spletne strani naš sistem samodejno zbira podatke in
informacije iz vašega računalniškega sistema. Ti podatki so shranjeni v
dnevniških datotekah našega sistema. Omenjeni podatki niso shranjeni
skupaj z drugimi osebnimi podatki. Obdelujemo naslednje podatke:

 • informacije o uporabljeni vrsti in različici brskalnika
 • informacije o jeziku, ki se uporablja v vašem brskalniku
 • nastavitve države
 • vaš operacijski sistem
 • vaš IP naslov
 • datum in čas dostopa
 • spletne strani, s katerih je vaš sistem dostopal do naše spletne strani
 • spletne strani, do katerih vaš sistem dostopa prek naše spletne strani

2.2. Za delovanje spletne strani na vašem računalniku je potrebno, da naš sistem začasno shrani IP naslov. Vaš IP naslov mora ostati shranjen za čas vsakokratne uporabe spletne strani. Shramba v dnevniških datotekah zato služi funkcionalnosti spletne strani. Te podatke uporabljamo tudi za optimizacijo naše spletne strani ter zaščito naših informacijsko-tehničnih sistemov. V okviru tega se podatki ne bodo uporabljali za tržne namene. Pravna podlaga za obdelavo teh podatkov in dnevniških datotek je točka (f) člena 6(1) Splošne uredbe o varstvu podatkov (v nadaljevanju "Splošna uredba") in sicer na podlagi našega legitimnega interesa, da vam lahko zagotavljamo funkcionalno in uporabniku prijazno spletno stran.


2.3. Podatki se shranjujejo toliko časa, dokler je to potrebno za doseganje namena, za katerega so bili zbrani. Če so za zagotavljanje spletne strani potrebni podatki, njihovo zbiranje ni več potrebno, ko se vsakokratna seja zaključi. Vaši podatki bodo nato samodejno izbrisani. Če so podatki shranjeni v dnevniških datotekah, se izbrišejo najkasneje v roku sedmih dni. Če se zgoraj navedeni podatki hranijo dalj časa, bo vaš IP naslov izbrisan oziroma anonimiziran, tako da internetnega priključka ni več mogoče povezati z dostopom. Zbiranje podatkov za zagotavljanje spletne strani in shranjevanje podatkov v dnevniških datotekah je bistvenega pomena za delovanje spletne strani.


2.4. Če vrednotimo tudi vaše uporabniško vedenje na naši spletni strani, bomo vaše podatke, da bi izboljšali uporabnost spletne strani in uporabniško izkušnjo naših obiskovalcev, uporabili le v anonimizirani ali psevdonimizirani obliki. Psevdonimizacija pomeni, da se lastnosti, ki omogočajo jasno določitev posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki, odstranijo in nadomestijo z novo vrednostjo. Vaših podatkov ni mogoče dekodirati brez poznavanja te vrednosti. Za podrobnosti glejte poglavje 3 te Izjave o varstvu osebnih podatkov.


3. Piškotki

3.1. Na naši spletni strani uporabljamo t.i. "piškotke". To so besedilne datoteke, ki so shranjene v vašem internetnem brskalniku ali v vašem računalniškem sistemu. Ko obiščete našo spletno stran, se lahko piškotek shrani v vaš sistem. Piškotek vsebuje posamezen niz znakov, ki lahko vaš brskalnik prepozna ob naslednjem obisku spletne strani. Shranjeni so v vašem računalniku in podatki se z njega prenašajo na našo spletno stran. Že shranjene piškotke lahko kadar koli izbrišete. To lahko storite tudi samodejno, z ustrezno nastavitvijo brskalnika.


3.2. Informacije o "tehnično potrebnih piškotkih", "piškotkih za analizo vedenja pri brskanju", "piškotkih za tržne namene" in "piškotkih družbenih omrežij" najete v našem orodju za upravljanje piškotkov, preberite pa tudi spodnje razlage pod točkami 3.4-3.7. Do orodja za upravljanje piškotkov lahko dostopate ob prvem obisku naše spletne strani ter kadar koli s klikom na "simbol ščita" v spodnjem desnem kotu naše spletne strani. V našem orodju za upravljanje
piškotkov se lahko tudi kadar koli odločite, da boste posamezne piškotke omogočili ali onemogočili.


3.3. Z izjemo tehnično potrebnih piškotkov z uporabo piškotkov obdelujemo osebne podatke samo na podlagi vašega izrecnega soglasja. Omogočitev piškotkov je prostovoljna. Našo spletno stran lahko v celoti uporabljate tudi brez omogočenih piškotkov. Izbiro omogočenih piškotkov (privolitev) lahko kadar koli prekličete na način, da v našem orodju za upravljanje piškotkov onemogočite posamezne ali vse piškotke. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave podatkov, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica.


3.4 – 3.6 INTEGRACIJA SKRIPTA IN ZAGOTOVITEV PODATKOV O PIŠKOTKIH


4. Vtičniki za družbene medije

4.1. Na naših spletnih straneh se uporabljajo t. i. vtičniki družbenih omrežij naslednjih družbenih omrežij (v nadaljevanju „Družbena omrežja“):

 • Facebook (operater: Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, ZDA)
 • Xing (operater: XING SE, Dammtorstraße 30, 20354 Hamburg, Nemčija)
 • LinkedIn, 1000 W. Maude Avenue, Sunnyvale, CA 94085, ZDA


4.2. V interesu čim bolj celovite zaščite vaših podatkov uporabljamo tehnične rešitve, ki zagotavljajo, da se prenos podatkov preko vtičnikov Družbenih omrežij na vsakokratnega operaterja ne izvede brez vaše predhodne omogočitve vtičnikov družbenih omrežij.
Vtičniki Družbenih omrežij na naših spletnih straneh so v privzetem stanju onemogočeni in brez ustrezne omogočitve ne vzpostavijo stika s strežniki Facebooka ali drugimi operaterji Družbenih omrežij. Po omogočitvi vtičniki družbenih omrežij vzpostavijo povezavo z ustreznim Družbenim omrežjem. Če te onemogočene vtičnike omogočite s klikom na gumb »Omogoči družbena omrežja« na koncu spletnega mesta in podate s tem povezano privolitev, bomo podatke posredovali ustreznim Družbenim omrežjem. Z nadaljnjim klikom lahko nato pošljete priporočilo znotraj zadevnega Družbenega omrežja. Če ste med obiskom naše spletne strani že prijavljeni v Družbeno omrežje, se nadaljnje pogovorno okno za prijavo morda ne bo pojavilo. S klikom na gumb »Deli« se podatki posredujejo zadevnemu operaterju Družbenega omrežja. Katere podatke obdeluje zadevni operater, lahko razberete v obvestilu o varstvu podatkov zadevnega operaterja, ki jih najdete v poglavju 4.4.
Privolitev lahko kadarkoli prekličete s klikom na gumb „onemogoči družbena omrežja“. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave podatkov, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica.


4.3. Na obdelavo vaših podatkov s strani operaterja zadevnega Družbenega omrežja nimamo vpliva. Vsak omogočeni vtičnik družbenih omrežij nastavi
piškotek z edinstvenim identifikatorjem ob vsakem dostopu do zadevne spletne strani. To omogoča Družbenemu omrežju, da ustvari profil vašega vedenja pri uporabi. Ni izključeno, da vam je tak profil mogoče dodeliti tudi, ko se kasneje prvič registrirate v družbenem omrežju.


4.4. Če ste med obiskom naše spletne strani že prijavljeni v Družbeno omrežje, bo operater tega Družbenega omrežja morda lahko dodelil obisk vašemu osebnemu računu takoj, ko omogočite privzeto onemogočene vtičnike družbenih omrežij. Obseg in namen zbiranja podatkov kot tudi obdelave in uporabe podatkov s strani Družbenih omrežij ter informacije o pravicah in možnostih nastavitev za zaščito vaše zasebnosti lahko razberete iz opozoril o varstvu podatkov zadevnega Družbenega omrežja. Ta so na voljo na naslednjih naslovih:

 

4.5. V zvezi z uporabo vtičnikov družbenih omrežij delujemo skupaj z ustreznim operaterjem kot tako imenovani skupni upravljavec (26. člen Splošne uredbe). Dogovor o skupni odgovornosti, sklenjen med družbo Facebook Ireland Ltd., trg Grand Canal 4, Grand Canal Harbour, Dublin 2 Ireland, in nami si lahko kadarkoli ogledate na naslednji povezavi: https://www.facebook.com/legal/terms/page_controller_addendum Na pooblaščeno osebo za varstvo podatkov družbe Facebook se lahko obrnete prek: https://www.facebook.com/help/contact/540977946302970 Za družbo Facebook je pristojen naslednji nadzorni organ:


Irska komisija za varstvo podatkov
Data Protection Commission
21 Fitzwilliam Square South
Dublin 2
D02 RD28
Irska
https://www.dataprotection.ie

Podatki, ki jih družba Facebook obdeluje, se lahko prenesejo v države zunaj Evropske unije, zlasti na družbo Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, ZDA.


4.6. Naše spletne strani poleg vtičnikov družbenih omrežij vsebujejo tudi preproste povezave (npr. na Facebook, Instagram in Twitter).


5. Kontakt

Kontaktirate nas lahko po e-pošti. Pri komuniciranju z vami poleg vašega e-poštnega naslova obdelujemo le tiste podatke, ki nam jih posredujete v
svojem e-poštnem sporočilu, ki je namenjen nam. Pravna podlaga za obdelavo vaših podatkov je točka (b) člena 6(1) Splošne uredbe.


6. Prenos osebnih podatkov izvajalcem storitev

6.1. Sodelujemo z izvajalci storitev, ki v našem imenu obdelujejo določene podatke, in sicer izključno v skladu z veljavno zakonodajo o varstvu osebnih podatkov. Z našimi izvajalci storitev smo sklenili pogodbe – kolikor je to zakonsko zahtevano – o obdelavi podatkov v našem imenu, ki izpolnjujejo zahteve iz 28. člena Splošne uredbe, in izvajalcem storitev izdamo navodila, kako ravnati s podatki. S skrbno izbiro in rednimi pregledi zagotavljamo, da naši izvajalci storitev sprejmejo vse organizacijske in tehnične ukrepe, potrebne za zaščito vaših podatkov.


6.2. Če se osebni podatki posredujejo prejemnikom v tretjih državah (zunaj EGP), se to stori na podlagi ustreznih sklepov Evropske komisije o ustreznosti oziroma, če so predvideni ustrezni ukrepi v smislu 46. člena Splošne uredbe za zaščito vaših osebnih podatkov v skladu z zakonskimi zahtevami (standardne pogodbene klavzule EU ali zavezujoča poslovna pravila). Na vašo zahtevo vam bomo z veseljem posredovali dodatne informacije o predvidenih ustreznih zaščitnih ukrepih.


7. Vaše pravice kot uporabnik

V nadaljevanju podajamo povzetek vaših pravic:


Pravica dostopa – 15. člen Splošne uredbe
Zahtevate lahko izčrpne informacije o svojih osebnih podatkih in okoliščinah obdelave, na primer informacije o namenih, za katere se podatki obdelujejo, ali obdobju hrambe.


Pravica do popravka – 16. člen Splošne uredbe
Lahko zahtevate, da se netočni podatki, ki se nanašajo na vas, popravijo.


Pravica do izbrisa – 17. člen Splošne uredbe
Načeloma lahko zahtevate, da izbrišemo osebne podatke, ki se nanašajo na vas, če ti podatki iz pravnih razlogov niso več potrebni ali se ne smejo več obdelati.


Pravica do omejitve obdelave – 18. člen Splošne uredbe
Imate pravico preprečiti nadaljnjo obdelavo vaših osebnih podatkov, na primer če vaših podatkov še ni mogoče izbrisati zaradi nasprotujočih si obveznosti hrambe..


Obveznost obveščanja – 19. člen Splošne uredbe
O popravku ali izbrisu vaših podatkov ali omejitvi obdelave smo dolžni obvestiti vse prejemnike, ki so jim bili razkriti vaši podatki. To ne velja le, če za nas obveščanje ni mogoče ali je povezano z nesorazmernimi napori. Če boste to zahtevali, vas bomo obvestili o teh prejemnikih.


Pravica do prenosljivosti podatkov – 20. člen Splošne uredbe
Osebne podatke, ki se nanašajo na vas, lahko prejmete od nas v splošno uporabljani, strojno berljivi obliki oziroma jih posredujete drugi odgovorni osebi.


Pravica do ugovora – 21. člen Splošne uredbe
V primeru obdelave osebnih podatkov za izvajanje nalog v javnem interesu (točka (e) člena 6(1) Splošne uredbe) ali zaradi zakonitih interesov (točka (f) člena Splošne uredbe), imate pravico kadar koli ugovarjati obdelavi vaših osebnih podatkov z učinkom za naprej. V primeru ugovora se moramo vzdržati kakršne koli nadaljnje obdelave vaših podatkov za zgoraj omenjene namene, razen če

 

 • obstajajo nujni legitimni razlogi za obdelavo, ki prevladajo nad vašimi interesi, pravicami in svoboščinami, ali
 • je obdelava potrebna za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov.

Uporabi vaših podatkov za namene neposrednega trženja imate pravico kadar koli ugovarjati z učinkom za naprej. V primeru ugovora se moramo vzdržati kakršne koli nadaljnje obdelave vaših podatkov za namene neposrednega trženja.

Pravica do izvzema iz avtomatiziranega sprejemanja odločitev – 22. člen Splošne uredbe
Pravico imate, da za vas ne velja odločitev, ki temelji zgolj na avtomatizirani obdelavi, vključno z oblikovanjem profilov, ki ima pravne učinke v zvezi z vami ali na podoben način vpliva na vas.
Avtomatizirana odločitev je izjemoma dopustna, če ste (i) predhodno dali izrecno privolitev ali (ii) je odločitev potrebna za sklenitev ali izvajanje pogodbe med vami in nami ali (iii) to dovoljujejo veljavni zakonski predpisi, ki določajo tudi ustrezne ukrepe za zaščito vaših pravic in svoboščin ter vaših zakonitih interesov.
V primerih pod točko (i) in (ii) izvedemo ustrezne ukrepe za zaščito vaših pravic in svoboščin ter vaših zakonitih interesov. To vključuje možnost, da lahko obrazložite svoje stališče, izpodbijate avtomatizirano odločitev in zahtevate osebni pregled s strani enega naših sodelavcev.
Avtomatizirano sprejemanje posameznih odločitev in oblikovanje profilov se ne izvaja.


Pravica do vložitve pritožbe pri nadzornem organu –77. člen Splošne uredbe
Pri pristojnem nadzornem organu imate pravico do pritožbe, če menite, da naša obdelava podatkov, ki se nanašajo na vas, krši Splošno uredbo. Za nas pristojen organ za varstvo podatkov je Deželni pooblaščenec za varstvo podatkov v Severnem Porenju-Vestfaliji, Kavalleriestraße 2-4, 40213 Düsseldorf, e-pošta: [email protected].

All privacy statements:

share this page